Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να χειριστείς 5 Δύσκολους Τύπους Πελατών

Επειδή κάποιες φορές το χαμόγελο δεν είναι αρκετό..

Τύπος 1)
Αυτός που κάνει Παράπονα για τα πάντα

Πως θα τον αναγνωρίσεις:
  • Είναι αρνητικός με όλα (κοινώς γκρινιάρης)
  • Είναι ισχυρογνώμων (κοινώς ξεροκέφαλος)
  • Μιλάει δυνατά (κοινώς φωνακλάς)
  • Πάντα φταίνε οι άλλοι (κοινώς ο άμεμπτος)
  • Μισεί τις δικαιολογίες

Λύση:
Προσπάθησε να παραβλέψεις τα εξοργισμένα λόγια του και δώσε βάση στο ποιο είναι πραγματικά το θέμα.
Κράτα σημειώσεις.
Δώσε του χρόνο να ξεσπάσει.
Επανέλαβε του ποιο κατάλαβες ότι είναι το πρόβλημά του.

Τύπος 2)
Ο υπερβολικά ευχάριστος


Πώς θα τον αναγνωρίσεις:
  • Είναι πάντα θετικός
  • Είναι ευγενικός
  • Αποφεύγει την αντιπαράθεση
  • Φορτώνεται το λάθος
  • Είναι διστακτικός

Λύση:
Όταν ένας πελάτης σου λέει «ναι» μέχρι θανάτου, τότε χρησιμοποίησε ανιχνευτικές ερωτήσεις.
Διαβεβαίωσέ τους ότι θα χαρείς να ακούσεις τα σχόλιά τους.


Τύπος 3)
Ο Ειδικός

Πως θα τον αναγνωρίσεις:
  • Ξέρει τα πάντα (κοινώς ξερόλας)
  • Είναι έξυπνος (κοινώς εξυπνάκιας)
  • Είναι συγκαταβατικός
  • Είναι ανταγωνιστικός
  • Λατρεύει να ψάχνει

Λύση:
Επέτρεψε στον Ειδικό να σου πει πώς να κάνεις την δουλειά σου σωστά, χωρίς να το πάρεις προσωπικά.
Κάνε του ερωτήσεις
Κάνε διευκρινιστικές δηλώσεις
Δώσε του επιλογές

Τύπος 4)
Ο απαισιόδοξος


Πώς θα τον αναγνωρίσεις:
  • Είναι αρνητικός
  • Δεν ικανοποιείται εύκολα
  • Είναι ισχυρογνώμων
  • Έχει πάντα αμφιβολίες
  • Κάνει τον έξυπνο

Λύση:
Να είσαι προετοιμασμένος ότι για κάθε θετικό που θα του λές, ο απαισιόδοξος θα βρίσκει να σου πεί κάτι αρνητικό.
Προσπάθησε να παραμείνεις όσο πιο θετικός μπορείς (ύπερ-θετικός) ώστε να τους οδηγήσεις στην φωτεινή πλευρά της συζήτησης.

Τύπος 5)
Ο αναβλητικός

Πώς θα τον αναγνωρίσεις:
  • Είναι αναποφάσιστος
  • Είναι πολύ προσεκτικός
  • Προσπαθεί να είναι ευχάριστος
  • Χρειάζεται πειθώ

Λύση:
Εισχώρησε στις ανάγκες του και παρουσίασέ του χειροπιαστές λύσεις.
Δώσε του όσα δεδομένα χρειάζεται ώστε να πειστεί.
Μην τον πιέζεις πολύ.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Γνώμες: Είναι η Μουσική Τέχνη?


Τελικά η μουσική είναι τέχνη? Και αν ναι, τι τέχνη είναι?

Είναι θεωρητική, μιας και αποτελείται από στίχους?

Είναι θετική, μιας και συντίθεται από αριθμούς και σχήματα?

Είναι τεχνολογική, μιας και η σύνθεσή της γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα?

Ή μήπως τελικά δεν είναι μια απλή τέχνη και είναι …ας πούμε μαγεία!

Πώς είναι δυνατόν τα λόγια που σκέφτηκε ο στιχουργός χρόνια πριν, να είναι ακριβώς τα ίδια λόγια με αυτά που θέλεις να πεις εσύ τώρα!?

Πώς είναι δυνατόν η μουσική που έγραψε ή έφτιαξε ο συνθέτης, να εναρμονίζεται πλήρως με την δική συναισθηματική κατάσταση αυτή τη στιγμή!?

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό η μουσική. Δεν έχει μόνο την ιδιότητα να περιγράφει συναισθήματα και καταστάσεις αλλά είναι πολλά περισσότερα.

Είναι ταξίδι, είναι καταφύγιο, είναι διασκέδαση, είναι έκφραση.

Ντύνει τις αναμνήσεις μας.

Είναι δύσκολο να αποφασίσεις «εγώ ακούω μόνο αυτό το είδος της μουσικής αποκλειστικά» . Και δεν χρειάζεται κιόλας να περιορίσεις τον εαυτό σου κατ’ αυτόν τον τρόπο. Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας δεν είναι μονόχνοτη, δεν είναι επίπεδη και ευθεία. Η μουσική, μέσα από τα διάφορα είδη της, είναι άξιος συνοδοιπόρος μας σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.

Δεν υπάρχει τίποτα που να σου συμβεί και να μην μπορέσει η μουσική να σε καταλάβει και να σε ανακουφίσει.

Άρα, τελικά, τι είναι η μουσική?

Και αυτοί που γράφουν, συνθέτουν και φτιάχνουν μουσική τι είναι?

Είναι τεχνίτες?

Είναι απλώς εμπνευσμένοι άνθρωποι?  

Ή είναι κάτι παραπάνω?

Ένα τέτοιο μοναδικό χάρισμα, να μπορείς να διασκεδάζεις και να βοηθάς ταυτόχρονα χιλιάδες ανθρώπους ανά την γη δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως μαγεία!

Το χάρισμα της μουσικής, να αποδίδεις, να παίζεις, να γράφεις, να συνθέτεις, να στιχουργείς, να δημιουργείς, να εμπνέεις, να περιγράφεις, να δίνεις κομμάτι του εαυτού σου σε κάθε τι που φτιάχνεις φαντάζει στα μάτια των άλλων ανθρώπων μαγικό.

Όλοι εσείς που το έχετε μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε!

Υγιεινή Συνταγή για:Σούπα με 5 είδη οσπρίων από την Τοσκάνη (6 με 8 μερίδες)


ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Σούπα με 5 είδη οσπρίων από την Τοσκάνη (6 με 8 μερίδες)
 
  • ½ φλιτζάνι φασόλια μπαρμπούνια (ξερά)
  • ½ φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • ½ φλιτζάνι πράσινες φακές
  • ½ φλιτζάνι φάβα πράσινη
  • ½ φλιτζάνι άσπρα φασόλια
  • ½ αποφλοιωμένο κριθάρι (πτισάνη)
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
  • 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι, δάφνη, φασκόμηλο
  • 3 λίτρα νερό
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Μουσκέψτε τις φακές, τα φασόλια, τη φάβα και το κριθάρι από βραδύς σε κρύο νερό.

Ξεπλύνετε πολύ καλά τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι με κρύο νερό.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι.

Προσθέστε ζεστό νερό, αφήστε να πάρει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.

Αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και τα φύλλα δάφνης.

Σερβίρετε με ελαιόλαδο και πιπέρι.