ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
Σούπα με 5 είδη οσπρίων από την Τοσκάνη (6 με 8 μερίδες)
- ½ φλιτζάνι φασόλια μπαρμπούνια (ξερά)
- ½ φλιτζάνι κόκκινες φακές
- ½ φλιτζάνι πράσινες φακές
- ½ φλιτζάνι φάβα πράσινη
- ½ φλιτζάνι άσπρα φασόλια
- ½ αποφλοιωμένο κριθάρι (πτισάνη)
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο καρότο σε κυβάκια
- 1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι, δάφνη, φασκόμηλο
- 3 λίτρα νερό
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκέψτε τις φακές, τα φασόλια, τη φάβα και το κριθάρι από βραδύς σε κρύο νερό.
Ξεπλύνετε πολύ καλά τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι με κρύο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα λαχανικά και τα μυρωδικά σε ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε τα φασόλια, τις φακές, τη φάβα και το κριθάρι.
Προσθέστε ζεστό νερό, αφήστε να πάρει, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά.
Αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και τα φύλλα δάφνης.
Σερβίρετε με ελαιόλαδο και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου