ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
- 2 πράσα σε κομματάκια
- 2 πατάτες σε κομματάκια
- 3 καρότα σε κομματάκια
- 1 ρέβα (γογγύλι) σε κομματάκια
- Προαιρετικά: 1 παστινάκι, ένα κομμάτι σελινόριζα, κλωναράκια σέλινου, αγκινάρα της Ιερουσαλήμ (κολοκάσι) κ.λπ.
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Σοτάρετε τα πράσα για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε όλα τα λαχανικά.
- Καλύψτε με νερό, προσθέστε αλάτι και πιπέρι, αφήστε να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ένα φύλλο δάφνης ή/και λίγο θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου