Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τραγανά Ρεβίθια με Αλάτι & Ξύδι


Ένα εκπληκτικό σνάκ που θα καλύψει πλήρως την επιθυμία μας να ανοίξουμε  μια πλαστική σακούλα με πατατάκια που μόνο ενδέχεται να επιβαρύνουν την υγεία και τον οργανισμό μας.

Συστατικά:
1 μπόλ φουσκωμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
2 φλιτζάνια λευκό ξίδι
θαλασσινό αλάτι
ελαιόλαδο

Μέθοδος:
Βάζουμε τα  ρεβίθια, το ξύδι και λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αφαιρούμε αμέσως, μόλις αρχίσει να βράζει, και αφήνουμε τα όσπρια να απορροφήσουν για 40 λεπτά το ζεστό ξύδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  200 βαθμούς C. Μετά από 40 λεπτά, στραγγίζουμε τα ρεβίθια από το ξίδι (μπορείτε να κρατήσετε το  επιπλέον υγρό για την επόμενη παρτίδα που θα φτιάξετε).

Τοποθετούμε τα ρεβίθια στο φούρνο σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Προσθέτουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αρκετό αλάτι.
(Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο πιπέρι, τσίλι σε σκόνη ή σκόνη σκόρδου για περισσότερη γεύση.)

Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας κάθε 10 λεπτά για να τα ανακατεύουμε και να βεβαιωθούμε ότι θα έχουν ροδίσει και όχι μαυρίσει.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα, και τα αφήνουμε  να καθίσουν για 10 λεπτά. Πρέπει να είναι τραγανά στο εξωτερικό και λίγο μαλακά στο εσωτερικό.

(φωτογραφία απο το www.elephantjournal.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου