Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ανάπτυξε την επιχείρησή σου | Τήρηση των διαδικασιών

Είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης – οργανισμού:

Α)  η ύπαρξη και πιστή τήρηση των διαδικασιών (λειτουργίας, παραγωγής κτλ), καθώς και

Β) η έγγραφη λεπτομερής περιγραφή των καθηκόντων των εκάστοτε θέσεων εργασίας, ώστε ο κάθε εργαζόμενος να γνωρίζει επακριβώς ποια είναι τα καθήκοντά του και πώς θα πρέπει να τα εκτελεί.

Για να παράγονται συνεχώς ποιοτικά προϊόντα (ή καλύτερα συγκεκριμένης ποιότητας προϊόντα), πρέπει οι εργασίες να εκτελούνται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και να αποφεύγονται, ει δυνατόν, οι περιττοί αυτοσχεδιασμοί.

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ορθή Σύνταξη Εγγράφων: Αναφορά

Πριν καταθέσουμε μια αναφορά προς τις Δημόσιες Αρχές, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτή να είναι πλήρης και ορθά δομημένη για να αποδείξουμε στους αποδέκτες αυτής ότι γνωρίζουμε καλά αυτό που καταγγέλλουμε .

Αρχικά θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως τα τυπικά  -εξωτερικά- σημεία του εγγράφου που έχουμε σκοπό να καταθέσουμε.
  • Θα πρέπει να αναφέρουμε το «ΠΡΟΣ» ποιόν ή ποιο τμήμα απευθύνουμε την αναφορά μας και ενδεχομένως πού θέλουμε αυτή να «ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ» (ποιο άλλο τμήμα δηλαδή θεωρούμε αναγκαίο να λάβει γνώση).
  • Θα πρέπει να δώσουμε ένα όνομα στο έγγραφο μας ώστε να προσδιορίζει άμεσα το είδος αυτού και έμμεσα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και οι οποίες αντιστοιχούν ως απάντηση στο συγκεκριμένο είδος. Π.χ. ΑΝΑΦΟΡΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΙΤΗΣΗ κ.τ.λ.
  • Απαραιτήτως θα πρέπει να συμπληρώσουμε τα πλήρη προσωπικά μας στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας μας.
  • Επίσης να αναφέρονται κατά το δυνατόν πληρέστερα τα στοιχεία του καταγγελλομένου προσώπου  ή επιχείρησης ή Υπηρεσίας.
  • Να είναι η αναφορά (ή η καταγγελία) ενυπόγραφη και σε κάθε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης υποβολής (ταχυδρομείο, fax, e-mail) να επισυνάπτεται αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας (ως αποδεικτικό της ταυτότητας του καταγγέλλοντος)
  • Σε κάθε περίπτωση, μαζί με την καταγγελία, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν και όλα τα έγγραφα που θεωρούν χρήσιμα για τη διερεύνηση της αναφοράς τους (αντίγραφα συμβολαίων, αντίγραφα τιμολογίων, αντίγραφα αποδείξεων αγοράς, σχετική αλληλογραφία κ.λπ).

Κύριο σώμα αναφοράς:

 Κάποιος που επιθυμεί να συντάξει μια αναφορά η οποία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από ....

Πώς να αποκτήσεις Kίνητρα και να αναλάβεις Δράση

Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν το κίνητρο που χρειάζονται για να επιτύχουν τους στόχους τους, γιατί καταλήγουν να σπαταλάτε πολύ χρόνο και ενέργεια σε άλλα μέρη της διαδικασίας. Αν θέλετε να βρείτε πιο εύκολα κίνητρα για να κάνετε το «πρώτο βήμα», θα πρέπει να αυτοματοποιήσετε τα πρώτα στάδια της διαδικασίας.  

Προγραμματίστε τα κίνητρό σας

Η Sarah Peck είχε πεί, οτι «Πολλοί άνθρωποι δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την συγγραφή ενός βιβλίου γιατί πάντα έχουν στο μυαλό τους, τί μπορούν να γράψουν στο επόμενο βιβλίο." Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο πράγμα για την απόφαση να ξεκινήσουμε κάποια σωματική άσκηση, την έναρξη μιας επιχείρησης, για να δημιουργήσουμε τέχνη και γενικά να φτιάξουμε κάποιες συνήθειες.
  • Αν δεν έχετε συνηθίσει την προπόνηση ως κομμάτι της ημέρας σας, τότε κάθε μέρα θα ξυπνάτε με την σκέψη «ελπίζω να βρώ την όρεξη σήμερα για άσκηση..»  
  • Εάν η επιχείρησή σας δεν έχει ένα οργανωμένο σύστημα για το μάρκετινγκ, τότε θα πηγαίνετε κάθε μέρα στην δουλειά και θα άγχεστε (εκτός από όλα τα άλλα βάρη της δουλειάς)  να βρείτε έναν τρόπο για να προωθήσετε την επιχείρησή σας.
  • Εάν δεν έχετε μια προγραμματισμένη ώρα κάθε εβδομάδα για να καθίσετε και να γράψετε, τότε θα βρεθείτε στην θέση να λέτε στον εαυτό σας «Σήμερα πρέπει να βρείς τη δύναμη και την θέληση για να γράψεις.»
Ένα άρθρο στην εφημερίδα The Guardian.....

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

10+2 Πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις για διακοπές.

Μικρές ενέργειες αλλα σημαντικές που θα σε κάνουν να απολαύσεις πιο ξέγνοιαστα τις διακοπές σου, δίχως το άγχος του τι συμβαίνει στο σπίτι όσο λείπεις. Φροντίζοντας τις ακόλουθες μικρές λεπτομέρειες, θα εξασφαλίσεις μια ευχάριστη επιστροφή στο σπίτι, χωρίς ανεπιθύμητες εκπλήξεις.

  • Κάνε μια λίστα 
Οργανώσου δημιουργώντας μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί σου και έλεγξέ την πριν φύγεις από το σπίτι. Συμπεριέλαβε πράγματα όπως χρήματα, φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής, εισιτήρια και κρατήσεις (ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχεία, κλπ.), αριθμούς επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, φορτιστές, ταυτότητες και διαβατήρια, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, ipad, κινητά, κλπ.), φωτογραφικές μηχανές και βίντεο....

Αρθρο 10 Συντάγματος: Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές

MEPOΣ ΔEYTEPO του Συντάγματος - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 10: (Δικαίωμα αναφοράς προς τις αρχές)

1. Kαθένας ή πολλοί μαζί έχουν το δικαίωμα, τηρώντας τους νόμους του Kράτους, να αναφέρονται εγγράφως στις αρχές, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να ενεργούν σύντομα κατά τις κείμενες διατάξεις και να απαντούν αιτιολογημένα σε εκείνον, που υπέβαλε την αναφορά, σύμφωνα με το νόμο. 
2. Mόνο μετά την κοινοποίηση της τελικής απόφασης της αρχής στην οποία απευθύνεται η αναφορά, και με την άδειά της, επιτρέπεται η δίωξη εκείνου που την υπέβαλε για παραβάσεις που τυχόν υπάρχουν σ’ αυτή. 
**3. Η αρμόδια υπηρεσία ή αρχή υποχρεούται να απαντά στα αιτήματα για παροχή πληροφοριών και χορήγηση εγγράφων, ιδίως πιστοποιητικών, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων μέσα σε ορισμένη προθεσμία, όχι μεγαλύτερη των 60 ημερών, όπως νόμος ορίζει. Σε περίπτωση παρόδου άπρακτης της προθεσμίας αυτής ή παράνομης άρνησης, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδική χρηματική ...


Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Αλλάξτε συνήθειες : Φαγητό

Με μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες μπορούμε να βελτιώσουμε κατά πολύ τον οργανισμό μας.
Αντικαθιστώντας επιβλαβείς τροφές με υγιεινές θα παρατηρήσουμε στον εαυτό μας ένα αίσθημα ευεξίας και ενέργειας. Για παράδειγμα:

1) Αν αντικαταστήσουμε το ρύζι με το κινόα, θα λαμβάνει ο οργανισμός μας 150% περισσότερες φυτικές ίνες και 100% περισσότερη πρωτεΐνη.





2) Αν αντικαταστήσουμε την μαγιονέζα με την ...

Γονικές παροχές και Δωρεές α’ κατοικίας - απαλλαγές - αφορολόγητα όρια

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προβλέπεται να μπορούν να γίνουν δωρεές και γονικές παροχές πρώτης κατοικίας αξίας μέχρι 200.000 ευρώ χωρίς φόρο.

 Επίσης, προβλέπεται ότι σε κάθε περίπτωση απόκτησης πρώτης κατοικίας με γονική παροχή ή δωρεά από έγγαμο φορολογούμενο ισχύει αφορολόγητο όριο 250.000 ευρώ, (το οποίο προσαυξάνεται περαιτέρω αν υπάρχουν και προστατευόμενα τέκνα).

Σε περίπτωση που η αξία της πρώτης κατοικίας υπερβαίνει τα παραπάνω όρια, επιβάλλεται φόρος μόνο στο υπερβάλλον ποσό αξίας.

Αναλυτικότερα, προβλέπονται τα εξής:

Αφορολόγητα όρια για πρώτη κατοικία....

Προϋποθέσεις απαλλαγής....

Δικαιολογητικά....