Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Μην αφήνεις την Κυριακή να περάσει..

Η Κυριακή είναι και θα πρέπει να είναι μια μέρα ιερή για όλους μας. Θα πρέπει να είναι πάντα μια μέρα που θα αφιερώνουμε αποκλειστικά στον εαυτό μας , στις ανάγκες του και στο τι κάνει εμάς να νιώθουμε ολοκληρωμένοι, ξεκούραστοι και χαρούμενοι.

Όπως όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, έτσι είναι διαφορετικές και οι ανάγκες μας και οι τρόποι διαφυγής μας. Αυτό δεν είναι ένα άρθρο «πώς να ζήσεις την Κυριακή στο έπακρο» ή «δραστηριότητες για μια όμορφη Κυριακή». Αυτό είναι ένα άρθρο «άκου τον εαυτό σου και δράσε αναλόγως» . Να θυμάσαι ότι με την οικογένειά σου, την παρέα σου κτλ μπορεί να προτιμάτε κοινούς τρόπους διασκέδασης, αυτό όμως δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι μοιράζεστε και τους ίδιους τρόπους χαλάρωσης . Γι' αυτό, άκου τον εαυτό σου και αφιέρωσε του μια όμορφη μέρα όσο όμορφος είναι και αυτός.

^ Για μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων, η καλύτερη χαλάρωση είναι να παίρνουν τα βουνά! Ίσως όχι τόσο κυριολεκτικά, αλλά βρίσκουν την Κυριακή ως μια ευκαιρία να κάνουν εκδρομές, βόλτες, ποδηλατάδες και να ψάχνουν νέες εμπειρίες. Είναι άνθρωποι που χαλαρώνουν μέσα από την έντονη ενεργητικότητα και τις σωματικές δραστηριότητες.

^ Μια άλλη εξίσου μεγάλη κατηγορία ανθρώπων επιλέγουν να κοιμούνται για το μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής. Να παραμένουν στο σπίτι και οι δραστηριότητες που κάνουν (π.χ. ιντερνετ, τηλεόραση κτλ) να στοχεύουν στο να αδειάσουν το μυαλό από τον καταιγισμό των σκέψεων της εβδομάδας. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι «χάνουν την μέρα τους». Αντιθέτως, όταν κάνεις αυτό που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου βγαίνεις περισσότερο κερδισμένος.

^ Αρκετοί άνθρωποι, κυρίως νεότερης ηλικίας, βρίσκουν την Κυριακή ως μια επιπλέον μέρα για να συνεχιστεί το clubbing του Σαββάτου. Επιλέγουν να περάσουν την ημέρα εκτός σπιτιού και να ρουφήξουν όση περισσότερη διασκέδαση γίνεται, ξεχνώντας τις υποχρεώσεις που θα φέρει μαζί της η Δευτέρα.

^ Ορισμένοι έχουν χαρακτηρίσει την Κυριακή ως μια πνευματική μέρα. Μια μέρα που έχεις την ευκαιρία να πατήσεις παύση στους εξοντωτικά γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, που δεν σου δίνουν και πολλά περιθώρια σκέψης των πράξεών σου. Αυτή τη μέρα, επιλέγουν να αφιερωθούν στην πνευματική αναζήτηση και να αναλογιστούν, αν οι πράξεις που έκαναν μέσα στην εβδομάδα, συμβαδίζουν όντως με τον πνευματικό τρόπο ζωής που θα επιθυμούσαν να διαβιούν.

^ Υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που αφιερώνουν την Κυριακή στην οικογένεια και τους φίλους. Επιλέγουν μια πιο ήπιας μορφής ψυχαγωγία που συνιστάται στον να έρχονται σε ουσιαστική επαφή με μέλη της οικογένειάς τους ή του στενού φιλικού περιβάλλοντος τους περνώντας χρόνο μαζί, τρώγοντας και συζητώντας.

Οι κατηγορίες είναι τόσες πολλές όσες και οι ξεχωριστές προσωπικότητες των ανθρώπων.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρέπει κανένας εξωτερικός παράγοντας να σε κατατάσσει χωρίς την θέλησή σου στην μία ή στην άλλη κατηγορία. Έχεις μια μέρα για τον εαυτό σου και σε αυτόν θα πρέπει να την αφιερώνεις. Άκου τις ανάγκες σου, ικανοποίησε τον οργανισμό σου και αυτός θα σε ανταμείψει με μια εβδομάδα γεμάτη θετική ενέργεια για να αντιμετωπίσεις όσα προβλήματα και αν παρουσιαστούν.


Χαμένος χρόνος είναι μόνο αυτός που δεν ήσουν χαρούμενος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου