Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

10 Πράγματα που πρέπει να Σταματήσεις 'Αμεσα!

  1. Να σταματήσεις να συναναστρέφεσαι με αρνητικούς ανθρώπους. Με εκείνους τους ανθρώπους που φαίνεται πως έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να σε ρίχνουν ψυχολογικά, να ισοπεδώνουν τις ιδέες σου και να υποτιμούν τις επιτυχίες σου.
  2. Να σταματήσεις να στεναχωριέσαι για τα λάθη του παρελθόντος. Ό,τι έγινε έγινε. Επικεντρωνόμαστε στο σήμερα και προσπαθούμε να διορθώσουμε ό,τι μπορεί να διορθωθεί χωρίς όμως η σκέψη του να μας στοιχειώνει.
  3. Να σταματήσεις να έχεις άσχημη εικόνα για τον εαυτό σου. Ο Θεός δεν κάνει λάθη. Σε έφτιαξε τέλειο.
  4. Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αν κάτι πάει στραβά, έχεις όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι για να γυρίσεις τον τροχό.
  5. Σταμάτα να ασχολείσαι με το παρελθόν. Οι αναμνήσεις είτε είναι ευχάριστες είτε είναι δυσάρεστες πάντα προκαλούν μια περιττή μελαγχολία. Κοιτάμε μόνο μπροστά.
  6. Να σταματήσεις να λες «Ναι» σε όλα. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κάνεις πράγματα που δεν επιθυμείς. Και ελάχιστοι είναι αυτοί που θα το εκτιμήσουν.
  7. Σταμάτα να προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους πάντες. Αν δεν είσαι εσύ πρωτίστως ικανοποιημένος, χαρούμενος και ξέγνοιαστος δεν θα καταφέρεις να κάνεις τους άλλους χαρούμενους. Και να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι σπάνια θα νιώσουν πλήρως ικανοποιημένοι από τις πράξεις των άλλων.
  8. Να σταματήσεις να προσπαθείς να λες πάντα «το σωστό». Πολλές φορές οι άνθρωποι ζητάνε την γνώμη σου γιατί θέλουν να ακούσουν το δικό σου σκεπτικό προερχόμενο από την δική σου οπτική γωνία. Δεν θα γίνεις πιο αρεστός αν προσπαθείς να λες πάντα αυτό που εσύ θεωρείς ότι οι άλλοι θελουν να ακούσουν.
  9. Σταμάτα να περιορίζεις τα πιστεύω σου. Επειδή η εποχή μας επιτάσσει να πιστεύουμε στο χρήμα και μόνο, δεν σημαίνει ότι εκεί θα βρούμε την εσωτερική γαλήνη και την δύναμη να προχωρήσουμε στο μέλλον. Πίστεψε σε εσένα και στην ομορφιά της ζωής.
  10. Να σταματήσεις να ανησυχείς για το μέλλον. Ό,τι και να κάνεις αυτό θα έρθει. Η ζωή έχει τον ρυθμό της αλλά είναι στο δικό σου χέρι αν θα τον ακολουθήσεις, αν θα τρέξεις, αν θα συρθείς ή αν θα χορέψεις.
  • Όπως λένε και οι Γάλλοι: Que sera sera..

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου