Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ανείσπρακτα ενοίκια: Πώς δεν θα πληρώσετε φόρο

  Πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, γραφείων ή καταστημάτων που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους αλλά είτε δεν εισπράττουν ενοίκια ή εισπράττουν μικρότερα ποσά από αυτά που έχουν συμφωνήσει με τους ενοικιαστές.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια το 2017 υπάρχει τρόπος να γλιτώσουν από την εφορία και να μην φορολογηθούν για εισοδήματα που δεν έλαβαν ποτέ και μάλιστα με συντελεστή 15% από το πρώτο ευρώ.

 Ειδικότερα για να μη φορολογηθείτε για εισόδημα που δεν έχετε εισπράξει θα πρέπει:

  • Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.
  • Να καταθέσετε στην εφορία πριν την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Σε περίπτωση που ο μισθωτής έχει πτωχεύσει, αρκεί η προσκόμιση αντιγράφου του πίνακα αναγγελίας χρεών, στον οποίο εμφανίζεται η απαίτηση του εκμισθωτή / υπεκμισθωτή. Από όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που κατά περίπτωση προσκομίζονται στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να προκύπτει το χρονικό διάστημα για το οποίο οφείλονται μισθώματα.

Στην περίπτωση που δεν υποβληθούν στην Δ.Ο.Υ. τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δήλωση των ανείσπρακτων ενοικίων τότε τα ποσά που έχουν δηλωθεί ως ανείσπρακτα εισοδήματα δεν θα ληφθούν υπόψη και η εφορία θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση της δήλωσης φορολογώντας τα συγκεκριμένα ποσά από το πρώτο ευρώ.

πηγή:forologikanea.gr

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Αναβράζουσες Αρωματικές «Βόμβες» Τουαλέτας


Ένας πολύ εύκολος, ανέξοδος και φυσικός τρόπος να διατηρούμε την τουαλέτα μας φρέσκια καθημερινά είναι οι σούπερ βολικές «Βόμβες» τουαλέτας!
Αυτές γίνονται με 3 απλά υλικά που μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα μαγαζιά:
  • Μαγειρική σόδα - μια ήπια ουσία  που εξουδετερώνει οξέα και τις μυρωδιές.
  • Κιτρικό οξύ - βοηθά διαλυθούν δύσκολοι λεκέδες, και παρέχει αυτο το "ανθρακούχο" και αναβράζον αποτέλεσμα από την αντίδραση του με τη σόδα και έλαια.
  • Αιθέρια έλαια: λεβάντα, λεμόνι, μέντα . Τα αιθέρια έλαια  βοηθούν στην  εξάλειψη των μικροβίων και των βακτηρίων, και αφήνουν ένα φρέσκο, φυσικό άρωμα καθαριότητας.
Απλά ρίχνετε ένα από τα δισκία-βόμβα στην λεκάνη της τουαλέτας σας και αφήστε το να αφρίσει, καθαρίζοντας την λεκάνη και αφήνοντάς την φρέσκια και καθαρή!  

Αναβράζουσες Βόμβες Τουαλέτας
Υλικά:
# 1 και 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
# ½ φλιτζάνι  κιτρικού οξέος
# 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
(ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο σας αρέσει χωρίς όμως να αλλάξει η ποσότητα και η αναλογία με τα υπόλοιπα υλικά)

            - Ανακατεύουμε τη σόδα και κιτρικό οξύ μαζί σε ένα μικρό μπολ.
            -Το επόμενο βήμα είναι να προστεθούν τα νερό και τα αιθέρια έλαια στο μείγμα. Για να ελαχιστοποιηθεί η αναβράζουσα δράση, χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι που κάνει μικρό ψεκασμό.
            -Ψεκάζουμε λίγο λίγο και αναδεύουμε το ξηρό μίγμα μέχρι να προστεθούν όλα τα έλαια. -             -Δοκιμάζουμε το μείγμα κάθε τόσο πιέζοντας το, ώστε να έχει το αποτέλεσμα της υγρής άμμου και να μπορεί να παίρνει μορφή στο χέρι μας. Αν δεν γίνεται αυτό ψεκάζουμε με λίγο περισσότερο νερό έως να δημιουργείται ένα σταθερό μίγμα.
             -Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης (η οποία να δημιουργεί μικρές ή μεγαλύτερες βόμβες ) και πιέζουμε  σταθερά και με δύναμη  το μείγμα μας στην φόρμα.                              -Αφήνουμε τις βόμβες να στεγνώσουν καλά για αρκετές ώρες.
            -Στη συνέχεια, τις αφαιρούμε προσεκτικά από τα καλούπια και είναι έτοιμα για χρήση!

Μπόνους χρήση!
                      Εκτός από το γρήγορο φρεσκάρισμα στην τουαλέτα, αυτές οι ανθρακούχες βόμβες είναι επίσης χρήσιμες για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, διότι περιέχουν την σωτήρια τριάδα των ελαίων που βοηθούν στην αλλεργία: λεμόνι, λεβάντα και μέντα ! Αν έχετε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα λόγω τη αλλεργίας, ρίξτε μια από αυτές τις "βόμβες" σε ένα μπολ με ζεστό, αχνιστό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και καλύψτε με μια μεγάλη πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδεύσει όλα τα ευεργετικά συστατικά των αιθέριων ελαίων, για περίπου 5-10 λεπτά. (Μια μικρή συμβουλή: η μέντα μπορεί να είναι λίγο έντονη, οπότε είναι καλύτερο να κρατήσετε τα μάτια σας κλειστά) Αυτή η θεραπεία με τον ατμό θα βοηθήσει να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα γύρω από τα μάτια και τη μύτη σας, και θα βοηθήσει να ανοίξει τους αεραγωγούς σας και στη μείωση της ρινικής συμφόρησης.)

Φωτογραφίες από One good thing

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Τα 12 βήματα για να φροντίζεις τον Εαυτό σου


1. Αν σε κάνει να νιώθεις άσχημα, ΜΗΝ το κάνεις!

2. Να λές ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που εννοείς

3. Μην προσπαθείς ΔΙΑΡΚΩΣ να ευχαριστείς τους άλλους

4. Να εμπιστεύεσαι το ΈΝΣΤΙΚΤΟ σου

5. ΜΗΝ μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου

6. Μην ΠΑΡΑΤΑΣ τα όνειρά σου

7. Μην φοβάσαι να λες ΟΧΙ

8. Μην φοβάσαι να λες ΝΑΙ


9. Πάντα να είσαι ΕΠΙΕΙΚΗΣ  με τον εαυτό σου

10. Άφησε οτιδήποτε δεν μπορείς να ελέγξεις

11. Μείνει ΜΑΚΡΙΑ από τα περιττά δράματα και την αρνητικότητα

12. Δες τον κόσμο με τα μάτια της αγάπης
   

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Βελτιώνοντας τις Διατροφικές μας Συνήθειες

 Όταν πρόκειται για φαγητό, έχουμε συνήθειες που δύσκολα αλλάζουν. Μερικές είναι καλές ("πάντα τρώω πρωινό"), και μερικές δεν είναι τόσο καλές ("πάντα θέλω κάτι γλυκό μετά το φαγητό").

Παρόλο που πολλές από τις διατροφικές μας συνήθειες είχαν καθιερωθεί κατά την παιδική ηλικία, δεν σημαίνει ότι είναι πολύ αργά για να τις αλλάξουμε.

Κάνοντας ξαφνικές, ριζικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, όπως η κατανάλωση σούπας λάχανο, μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους. Ωστόσο, αυτές οι ριζικές αλλαγές δεν είναι ούτε υγιείς ούτε καλή ιδέα και δεν θα είναι επιτυχείς μακροπρόθεσμα.

Η συνεχής βελτίωση των διατροφικών συνηθειών μας απαιτεί προσεκτική προσέγγιση. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να χωριστεί σε τρία στάδια: Αναλογίζομαι, Αντικαθιστώ και Ενισχύω.

Αναλογίζομαι όλες τις συγκεκριμένες διατροφικές μου συνήθειες, τόσο κακές όσο και καλές.

Αντικαθιστώ τις ανθυγιεινές μου διατροφικές συνήθειες με πιο υγιεινές.

Ενισχύω τις νέες, πιο υγιεινές, διατροφικές συνήθειες μου.





Αναλογίζομαι, Αντικαθιστώ και Ενισχύω: Μια διαδικασία για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών σας

1) Δημιουργήστε μια λίστα με τις διατροφικές σας συνήθειες.
Κρατώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων για λίγες μέρες, στο οποίο γράφετε όλα όσα τρώτε και την ώρα της ημέρας που το φάγατε, θα σας βοηθήσει να αποκαλύψετε τις συνήθειες σας.

Για παράδειγμα, ίσως ανακαλύψετε ότι πάντα αναζητάτε ένα γλυκό σνακ για να περάσετε μέσα από την πτώση της ενέργειας από τα μέσα του απογεύματος.

Είναι καλό να παρατηρήσετε πώς νιώθετε όταν αποφασίσατε να φάτε, ειδικά αν φάγατε όταν δεν είστε πεινασμένοι. Ήσασταν κουρασμένοι; Στεναχωρημένοι;

2) Επισημάνετε τις συνήθειες στη λίστα σας που μπορεί να σας οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση τροφής.
Οι διατροφικές συνήθειες που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους είναι:
  • Τρώμε πολύ γρήγορα
  • Πάντα τρώμε ολόκληρο το πιάτο
  • Τρώμε όταν δεν είμαστε πεινασμένοι
  • Τρώμε φαγητό «στο πόδι»
  • Πάντα τρώμε επιδόρπιο
  • Δεν κάνουμε σωστά γεύματα
3) Κοιτάξτε τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες που έχετε επισημάνει.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε εντοπίσει όλους τους παράγοντες που προκαλούν την εμπλοκή σας σε αυτές τις συνήθειες.
Προσδιορίστε μερικά σημεία που θα θέλατε να προβείτε στην βελτίωση τους.

Μην ξεχάσετε να συγχαρείτε τον εαυτό σας για τα πράγματα που κάνετε σωστά. Ίσως σχεδόν πάντα να τρώτε φρούτα για το επιδόρπιο ή να πίνετε γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή λίπη. Αυτές είναι καλές συνήθειες! Η αναγνώριση των επιτυχιών σας θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερες αλλαγές.


4) Δημιουργήστε μια λίστα όπου θα σημειώνεται λόγους που σας οδηγούν στο φαγητό όταν δεν πεινάτε πραγματικά.   
Σημειώστε πως συνήθως αισθάνεστε εκείνες τις στιγμές. Συχνά ένα περιβαλλοντικό ερέθισμα ή μια ιδιαίτερη συναισθηματική κατάσταση είναι αυτό που σε προκαλεί να φάς ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάς.

5) Συχνά μας προκαλεί να φάμε:
  • Όταν ανοίγουμε το ντουλάπι και βλέπουμε ένα αγαπημένο μας σνακ.
  • Όταν καθόμαστε στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση.
  • Πριν ή μετά από μια αγχωτική συνάντηση ή μια κατάσταση στην εργασία.
  • Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από δουλειά και χωρίς διάθεση για μαγειρική.
  • Έχοντας τις καραμέλες πάντα σε εμφανές σημείο.
  • Έχοντας το μηχάνημα αυτόματης πώλησης δίπλα μας στην δουλειά.
  • Όταν αισθανόμαστε βαρεμάρα ή κούραση ή στεναχώρια το φαγητό μπορεί να μας προσφέρει μια αίσθηση χαράς.

 6) Ρωτήστε τον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις:
* Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αποφύγω αυτή την κατάσταση;
Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια διαφορετική διαδρομή για να αποφύγετε να σταματήσετε σε ένα εστιατόριο γρήγορου φαγητού στο δρόμο;

* Για πράγματα που δεν μπορώ να αποφύγω, μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό που θα ήταν πιο υγιές;
Προφανώς, δεν μπορείτε να αποφύγετε όλες τις καταστάσεις που προκαλούν τις ανθυγιεινές σας διατροφικές συνήθειες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αξιολογήστε τις επιλογές σας. Θα μπορούσατε να φέρετε υγιεινές σνακ ή ποτό; Θα μπορούσατε να καθίσετε πιο μακριά από το φαγητό, ώστε να μην είναι τόσο εύκολο να αρπάξετε κάτι; Θα μπορούσατε να προγραμματίσετε και να φάτε ένα υγιεινό σνακ πριν πεινάσετε πολύ;


7) Αντικαταστήστε τις ανθυγιεινές συνήθειες με νέες, υγιείς.
Ακολουθούν περισσότερες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τις ανθυγιεινές συνήθειες:
  • Τρώτε πιο αργά.
  • Τρώτε μόνο όταν είστε πραγματικά πεινασμένοι αντί για όταν είστε κουρασμένοι, ανήσυχοι ή αισθάνεστε ένα συναίσθημα εκτός από την πείνα.
  • Αν βρείτε τον εαυτό σας να τρώτε όταν βιώνετε ένα συναίσθημα εκτός από την πείνα, όπως η πλήξη ή το άγχος, προσπαθήστε να βρείτε μια μη-διατροφική δραστηριότητα για να κάνετε αντ 'αυτού. Μπορείτε να βγείτε μια γρήγορη βόλτα ή να πάρετε ένα τηλέφωνο έναν φίλο σας και έτσι να αισθάνεστε καλύτερα.
  • Προγραμματίστε τα γεύματα εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε ότι τρώτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα.
  • Ενισχύστε τις νέες σας υγιεινές συνήθειες και να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας.
Οι συνήθειες χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν. Δεν συμβαίνει εν μία νυκτί.

Όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με μια ανθυγιεινή συνήθεια, σταματήστε το συντομότερο δυνατόν και ρωτήστε τον εαυτό σας: Γιατί το κάνω αυτό; Πότε άρχισα να κάνω αυτό; Τι αλλαγές πρέπει να κάνω;

Μπορείς να το κάνεις! Χρειάζεται μόνο μια μέρα κάθε φορά!