Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Αναβράζουσες Αρωματικές «Βόμβες» Τουαλέτας


Ένας πολύ εύκολος, ανέξοδος και φυσικός τρόπος να διατηρούμε την τουαλέτα μας φρέσκια καθημερινά είναι οι σούπερ βολικές «Βόμβες» τουαλέτας!
Αυτές γίνονται με 3 απλά υλικά που μπορούμε να τα βρούμε σε όλα τα μαγαζιά:
  • Μαγειρική σόδα - μια ήπια ουσία  που εξουδετερώνει οξέα και τις μυρωδιές.
  • Κιτρικό οξύ - βοηθά διαλυθούν δύσκολοι λεκέδες, και παρέχει αυτο το "ανθρακούχο" και αναβράζον αποτέλεσμα από την αντίδραση του με τη σόδα και έλαια.
  • Αιθέρια έλαια: λεβάντα, λεμόνι, μέντα . Τα αιθέρια έλαια  βοηθούν στην  εξάλειψη των μικροβίων και των βακτηρίων, και αφήνουν ένα φρέσκο, φυσικό άρωμα καθαριότητας.
Απλά ρίχνετε ένα από τα δισκία-βόμβα στην λεκάνη της τουαλέτας σας και αφήστε το να αφρίσει, καθαρίζοντας την λεκάνη και αφήνοντάς την φρέσκια και καθαρή!  

Αναβράζουσες Βόμβες Τουαλέτας
Υλικά:
# 1 και 1/3 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
# ½ φλιτζάνι  κιτρικού οξέος
# 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
# 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
(ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο σας αρέσει χωρίς όμως να αλλάξει η ποσότητα και η αναλογία με τα υπόλοιπα υλικά)

            - Ανακατεύουμε τη σόδα και κιτρικό οξύ μαζί σε ένα μικρό μπολ.
            -Το επόμενο βήμα είναι να προστεθούν τα νερό και τα αιθέρια έλαια στο μείγμα. Για να ελαχιστοποιηθεί η αναβράζουσα δράση, χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι που κάνει μικρό ψεκασμό.
            -Ψεκάζουμε λίγο λίγο και αναδεύουμε το ξηρό μίγμα μέχρι να προστεθούν όλα τα έλαια. -             -Δοκιμάζουμε το μείγμα κάθε τόσο πιέζοντας το, ώστε να έχει το αποτέλεσμα της υγρής άμμου και να μπορεί να παίρνει μορφή στο χέρι μας. Αν δεν γίνεται αυτό ψεκάζουμε με λίγο περισσότερο νερό έως να δημιουργείται ένα σταθερό μίγμα.
             -Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης (η οποία να δημιουργεί μικρές ή μεγαλύτερες βόμβες ) και πιέζουμε  σταθερά και με δύναμη  το μείγμα μας στην φόρμα.                              -Αφήνουμε τις βόμβες να στεγνώσουν καλά για αρκετές ώρες.
            -Στη συνέχεια, τις αφαιρούμε προσεκτικά από τα καλούπια και είναι έτοιμα για χρήση!

Μπόνους χρήση!
                      Εκτός από το γρήγορο φρεσκάρισμα στην τουαλέτα, αυτές οι ανθρακούχες βόμβες είναι επίσης χρήσιμες για όσους υποφέρουν από αλλεργίες, διότι περιέχουν την σωτήρια τριάδα των ελαίων που βοηθούν στην αλλεργία: λεμόνι, λεβάντα και μέντα ! Αν έχετε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα λόγω τη αλλεργίας, ρίξτε μια από αυτές τις "βόμβες" σε ένα μπολ με ζεστό, αχνιστό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και καλύψτε με μια μεγάλη πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να παγιδεύσει όλα τα ευεργετικά συστατικά των αιθέριων ελαίων, για περίπου 5-10 λεπτά. (Μια μικρή συμβουλή: η μέντα μπορεί να είναι λίγο έντονη, οπότε είναι καλύτερο να κρατήσετε τα μάτια σας κλειστά) Αυτή η θεραπεία με τον ατμό θα βοηθήσει να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα γύρω από τα μάτια και τη μύτη σας, και θα βοηθήσει να ανοίξει τους αεραγωγούς σας και στη μείωση της ρινικής συμφόρησης.)

Φωτογραφίες από One good thing

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου