Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

10 απλοί τρόποι για να μην παρατήσεις τις αποφάσεις που πήρες για το νέο έτος

 Οι αποφάσεις που παίρνουμε με τόσες ελπίδες την Πρωτοχρονιά είναι εξαιρετικά πιθανόν να τις παρατήσουμε την επόμενη κιόλας μέρα  μετά την έναρξη του Νέου Έτους.
Υπάρχει μεγάλη πίεση για το πώς να διατηρήσουμε μια απόφαση που θα αλλάζει σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό την καθημερινότητά μας και να την συνεχίσουμε για μερικούς μήνες, πόσο μάλλον για ένα ολόκληρο έτος.

10 απλοί τρόποι για να κρατήσετε τις αποφάσεις που έχετε πάρει για αλλάξετε την καθημερινότητά σας το νέο έτος:
  
1) Πάρτε μια ρεαλιστική απόφαση
Μην ξεκινήσετε να αλλάζετε κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το ακολουθήσετε. Αυτό θα σας αποδυναμώσει και θα σας καταθλίψει. 

2) Δώστε στον εαυτό σας κίνητρα
Βρείτε τρόπους να δίνετε στον εαυτό σας κίνητρα. Εάν η απόφασή σας είναι να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε μια καλή υγεία, κρατήστε τον εαυτό σας περιτριγυρισμένο από συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και μπορούν να σας βοηθήσουν να ψωνίζετε και να καταναλώνετε υγιεινά τρόφιμα.

3) Φτιάξτε μια χρονολογική σειρά
Σχεδιάστε την πορεία της απόφασής σας για ολόκληρο το έτος. Πώς θα είναι η πορεία της αλλαγής μέσα από το μήνα Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο και στη συνέχεια από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο και στη συνέχεια την περίοδο των διακοπών. Αν η απόφασή σας είναι  να ταξιδέψετε πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τα οικονομικά σας για τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε.

 4) Μην εγκαταλείπετε
Κάποιες φορές μπορεί να παρασυρθείτε απο τους φίλους σας ή απο την πίεση της εργασίας και άλλες εντάσεις, αλλά είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψετε εντελώς.  Θυμηθείτε ότι οι εντάσεις και η πίεση θα έρθουν και θα φύγουν.

 5) Πείτε το στους φίλους και στην οικογένειά σας
 Πείτε στους στενούς φίλους και στην οικογένειά σας  για την απόφαση που πήρατε και για το πλάνο που κάνατε για την κρατήσετε. Αυτό θα σας κάνει να είστε περισσότερο υπεύθυνοι. Μην το κρατάτε μυστικό, καθώς είναι πιο εύκολο να το εγκαταλείψετε όταν κανείς δεν ξέρει. Προσπαθήστε να επιτύχετε το καλύτερο που μπορείτε.

6) Δημιουργείστε μια αναφορά προόδου
Δημιουργείστε και τηρήστε μια αναφορά προόδου της απόφασής σας κάθε 2 μήνες. Αυτό θα σας βοηθήσει και επίσης θα σας παρακινήσει. Θυμηθείτε ότι τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς σωστό σχεδιασμό και σημειώσεις!

7) Οπτικοποιήστε το αποτέλεσμα της προόδου σας
Γι παράδειγμα, εάν η απόφασή σας είναι να μάθετε να μαγειρεύεται καλύτερα , τότε φανταστείτε τον εαυτό σας να κάνει πολλά πλούσια πιάτα και να προσκαλείτε ανθρώπους να τα τρώνε. Φανταστείτε ότι σας επαινούν για τις γαστρονομικές δεξιότητές σας και νιώστε σαν σεφ.

8) Γιορτάστε όταν πετύχετε μικρούς στόχους
Όταν επιτύχετε τους μικρούς στόχους που σχετίζονται με την απόφασή σας, δώστε στον εαυτό σας χρόνο να χαρεί και να νιώσει ικανοποίηση. Ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι που αγαπάτε!

9) Δοκιμάστε μέχρι να πετύχετε
Συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να πετύχετε. Η συνέπεια και η αποφασιστικότητα σχετιζονται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία σας! Μην κατηγορείτε τους άλλους ή τις περιστάσεις για την αποτυχία σας, συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να ολοκληρώσετε το έργο σας. 

 10) Κάντε το προτεραιότητα
Κάντε την αλλαγή που έχετε αποφασίσει σημαντικό μέρος της καθημερινής σας ζωής.
Ακόμα και αν πρόκειται για κάτι απλό, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα στην ζωή και στην καθημερινότητά σας, προσπαθήστε να το πάρετε σοβαρά και να το εντάξετε στην ρουτίνα σας, γιατί ακόμα και ένα μικρό βήμα κάθε φορά μπορεί να σας αλλάξει ολόκληρη τη ζωή.

Καλή Χρονιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου